Η νεφέλη της ακροδεξιάς πλανάται πάνω απο την Ευρώπη.

Τα ακροδεξιά ,εθνικιστικά κόμματα στην ΕΥΡΩΠΗ σημειώνουν μια εξακολουθητική άνοδο και ιδιαίτερα στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ όπου η πολιτική του μίσους και του αλυτρωτισμού αγγίζει επικύνδινα τον θόκο της εξουσίας.

Η οικονομική κρίση, το μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα, αλλά και οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την προηγούμενη χρονιά στην Γηραιά Ήπειρο, συντέλεσαν σαφώς στην αύξηση της επιρροής αυτών των κομμάτων. 
Με αφορμή την πολυαναμενόμενη ¨ανακουφιστική¨νίκη του Μάρκ Ρούτε στις Ολλανδικές εκλογές,οι πυλώνες του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ θεώρησαν πως με αυτόν τον τρόπο έδωσαν ένα ισχυρό ράπισμα στην πολιτική του Λαικισμού.
Ωστόσο,κανένας δεν πρέπει να υποτιμήσει την δυναμική του αντιπάλου καθώς ο Γκεέρντ Βίλντερς, το μεγάλο αουτσάιντερ, περιορίστηκε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ισχυρή δε παρουσία 19 εδρών.Φαίνεται όμως πως ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή ρεκόρ του εκλογικού σώματος (82%) που λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάδειξη του Βίλντερς στην κορυφή.
Δεν είναι όμως μόνο η Ολλανδία.Αξιοσημείωτες περιπτώσεις συναντάμε και στη Γαλλία,Ουγγαρία,Αυστρία,Γερμανία και Φινλανδία.Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της Λεπέν με την λαικιστική ρητορική της καταφέρνει κάθε μέρα να αποσπά ενα σημαντικό ποσοστό των Γάλλων ψηφοφόρων και αυτό φυσικά επιβεβαιώνει και την σίγουρη πρωτία της στις εκλογές του πρώτου γύρου στα τέλη του Απριλίου.Επιπλέον, δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνει και το τρίτο κρούσμα πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη εάν καταφέρει να πείσει ενα σημαντικό ποσοστό των ¨φοβισμένων¨ ψηφοφόρων απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν τον τελευταίο ενάμησι χρόνο στην πόλη του φωτός.
Στην Ουγγαρία το ακροδεξιό κόμμα Jobbik δεν έχει αποκτήσει απλά φωνή, αλλά στις εκλογές που έγιναν το 2014 πήρε ποσοστό 20,7% και έγινε το τρίτο κόμμα στην Βουλή.Ζητάει επιτακτικά δημοψήφισμα για την παρμονή της χώρας στην ευροζώνη.Απο την άλλη όμως,ο ηγέτης του κόμματος Γκάμπορ Βόνα κατά καιρούς επιλέγει να χαμηλώνει τους τόνους,ευελπιστώντας να αυξήσει θεαματικά στις επερχόμενες εκλογές του 2018.
Στην Αυστρία τώρα, οι προεδρικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου απέδειξαν πως ο το άκρο έχει ριζώσει στην καθημερινότητα των πολιτών, παρόλο που δεν κατάφερε ο ακροδεξιός υποψήφιος ΝΟΡΜΠΕΡΤ ΧΟΦΕΡ να κόψει πρώτος το νήμα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί απο τον ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΕΛΕΝ.
Στη Γερμανία το AfD ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια ως ένα κίνημα κατά του ευρώ κι έφτασε να πάρει 25% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου. Η Φράουκ Πέτρι, ηγέτης του κόμματος έχει ζητήσει τα σύνορα να φυλάσσονται από φρουρούς που θα πυροβολούν οποιονδήποτε πάει να τα περάσει παράνομα και η ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Στην Φιλανδία το Εθνικό Φιλανδικό κόμμα (πρώην αληθινοί Φινλανδοί) ήρθε δεύτερο στις τελευταίες εκλογές, που έγιναν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, ενώ ο ηγέτης του κόμματος, Τίμο Σοϊνι είναι υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Είναι οφθαλμοφανές πως ο φασισμός κερδίζει έδαφος ανα την υφήλιο,ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένας ξεκάθαρος προβλημάτισμος πλέον εντός των τειχών της ΓΗΡΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ για το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης και της πορείας που θα ακολουθήσει μετά το ΒΡΕΧΙΤ και την εκλογή του ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ στις Αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.Αυτά τα κόμματα, δεδομένου οτι μάχονται για τα ΈΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, έχουν μια κοίνη εξωτερική πολιτική για την είκονα της ΕΕ για τα δικά τους μάτια και για τον κοινό σκοπό τους που είναι η όσο των δυνατών ταχύτερη διάλυση της.Όσο παρατείνεται η οικονομική κρίση,το προσφυικό και ο τρόμος του ¨ΙΣΛΑΜ¨ τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα αποσπούν οι εκπρόσωποι της αναχρονιστικής επόχης του 1930. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ήγετες του ελέυθρερου κόσμου άμεσα και αποτελεσμάτικα πρωτού να είναι πολύ αργά. Ο ΚΩΔΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΡΟΥΣΕ!!! 

                                                                                                                                                                                                                του Δημήτρη Σταυριανάκη,

                                                                                                                                                                                                                  μέλος του Logicalistico

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις